MİSYON/ VİZYON/ HEDEFLER

MİSYON: Gıda güvenliğini en ön palan çıkartarak kaliteli, girişimci, yeni teknolojik gelişmeleri takip eden insan sağlığını tehdit edecek unsurları bertaraf ederek gıda güvenliğinin gelişmesini sağlamaktır.

VİZYON: 2023 Türkiye’sinin dünya ülkeleri nezdinde üstün bir kuruluş olmanın, gıda teknolojisi ve gıda güvenliği konusunda güvenilir saygın bir yer elde etmektir.

AMAÇLAR

1) EĞİTİM

  • Temel mühendislik eğitimini en iyi şekilde alan;
  • Elde ettiği beceri ve bilgileri en iyi şekilde kullanabilen;
  • Mesleki etiğie saygılı, dürüst, ülkesi ve devleti için üstün fedakârlıklardan kaçmayan;
  • Araştırmaya açık, teknolojik gelişmeleri takip edebilen uygulamaya kayabilen;
  • Ulusal ve uluslar arası kuruluşlarda mezunlarının tercih edildiği genç nesil mühendisler yetiştirmektir.

2) AR- GE

  • İlk etapta araştırma görevlilerinin BAP projeleri entegre olarak görevlendirilmesi;
  • AB-TÜBİTAK-DPT-KUDAKA-SANAYİ BAKANLIĞI destekli projelerle bölümün güçlendirilmesi;
  • Öğretim Üyelerinin KOSGEB destekli Erzincan Üniversitesi-Sanayi İşbirliğinin Eğitim programlarına entegre edilmesi;
  • SCI kapsamı dergilerde Öğretim Üyelerinin yayın sayılarının artırılması, teşvik edilmesi;
  • Öğretim Üyelerinin Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılımın sağlanması ve teşvik edilmesi; yeni gelişmeleri bölüme yansıtmaları;
  • Bilime katkıda bulunan ve ülke gereksinimlerini karşılayan araştırma yapmaktır.

3) KURUMSAL

  • Gıda Sektörü ile ilgili Ulusal ve Uluslararası kuruluşlar ile entegre olunması öğrencilerimizin staj ve devamında çalışma olanaklarının sağlanması
  • Mezunlar ile etkili bir iletişim ağı oluşturulması, bölüme ilgilerinin artırılması ve katkılarının sağlanması
  • Endüstri, kamu kuruluşu, meslek ve tüketici örgütü temsilcilerinden bir danışma kurulu oluşturulması,
  • Danışmanlık, eğitim, araştırma ve analiz hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile sektörel ve toplumsal ilişkileri güçlendirmektir.

2023 STRATEJİK PLANI UYGULAMALARI

  • Gıdaların AB normalarına uygun hale getirilmesi
  • “Gıda Terörü” kavramının toplumsal bilicini yerleştirilmesi
  • Ülkemiz ve Dünya ölçeğinde gıda tüketimin kontrol altına laınabilmesi ve İsraf Ekanomizi kavramının toplumsal bir kampayaya dönüştürülmesi devamlılığının esasının gözetilmesi
  • Gıda Endüstrisi kurumlarının AR-GE çalışmlarının deteklanması kurumsal bazdaki problere bilimsrl çözümler geitirlmesi
  • Gıda endüstrisi atıklarının değerlendirilmesi
  • Analiz laboratuvarı oluşturulması

BRANŞLAR

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi