Öğrencilerimizden Gururlandıran Proje

BİTİRME PROJELERİ SERGİSİNDE 
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN PROJESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TMMOB Elektrik Mühendisleri odası Ankara şubesinin  her yıl düzenlediği bitirme projeleri sergisinde Fakültemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin hazırladığı “EL KONTROLLÜ ROBOT KOL” projesine ziyaretçiler  yoğun ilgi gösterdi.
10-11 Haziran 2016 tarihlerinde İvedik Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen bitirme projeleri sergisine, bu yıl ilk mezunlarını veren Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ebubekir Çağlar, Mehmet Aksoy, Abdulgani Göz ve Yunus Sezgin’nin hazırladığı “El Kontrollü Robot Kol” isimli bitirme projeleri ile ilk kez katıldı.
Projenin hazırlanmasında çok emek sarf ettiklerini belirten Ebubekir Çağlar:
fakültemizin ilk mezunları olarak bu sergiye katılmamız bizi çok heyecanlandırdı. Hazırladığımız projeye ziyeretçiler çok ilgi gösterdiler, ziyaretçilerin ilk sordukları soru hangi üniversitedensiniz oldu. Gururla “Erzincan Üniversitesi” dedik. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Projemizi dört ay gibi kısa sürede hazırladık. Diğer üniversite öğrencileri projelerini bir yılda hazırladıklarını söylediler. Bizim bitirme projesi dersi  dördüncü sınıfın ikinci yarıyılında olduğundan süremiz kısıtlı idi, bu kısa süre içinde projemizi gerçekleştirdik. Ayrıca ilk mezunlar olarak sergiye katılmamız bizim için çok anlamlı olmuştur.  Ziyaretçiler projemizi bizzat denediler.” dedi.
Proje hakkında kısa bir bilgi veren Yunus Sezgin:
gerçekleştirilen projenin ileriye dönük aşamalarında biyonik el olarak hayata geçirilebilir. Bu sayede kolu olmayan engelli bireylerin el hareketini sağlayan sinir uçlarından alınan sinyaller ile biyonik el hareket ettirilir. Biyonik el sayesinde engelli bireyler kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir ve parmaklarını istediği şekilde kullanabilir.” dedi.
Proje ekibinden Mehmet Aksoy:
Üniversitemizin kuruluşunun onuncu yılında üniversitemizi, yoğun ilgi çeken bir proje ile temsil etmenin, proje ekibi olarak bizim için ayrı bir anlamı olduğunu” söyledi.
Proje danışmanı Doç. Dr. M. Ali Yıldırım, Bölüm Başkanı M. Cihat Özgenel ve Doç. Dr. Ahmet Baran’a katkılarından dolayı teşekkürlerini ileten proje ekibi bundan sonra da Erzincan Üniversitesini her yerde en iyi şekilde temsil edeceklerini belirttiler.
Biz de Erzincan Üniversitesi Ailesi olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email