DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

Erzincan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ikincisi düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasına katıldı.

Yarışmaya 49 farklı üniversite katılarak bunlardan yalnızca 24’ü ilk elemeyi geçerek yarışmaya hak kazanmıştır. İlk kez DASK deprem yarışmasına katılan inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerimiz güzel sonuçlar ile yarışmayı tamamlamıştır. İstanbul ATAŞEHİRDE yapılması planan otel projesi yarışmasında öğrenciler 4 farklı kulvarda yarışdılar.

·         En İyi Mimari Özel Ödülü

·         En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü

·         En İyi İletişim Becerisi Ödülü

·         Yarışma Ruhu Ödülü

Yarışmanın son gününde DASK tarafından verilen üç ayrı deprem ivme dataları doğrultusunda maketi yapılan tasarımlar sarma tablasında test edildiler.

Deprem Mühendisi Yrd. Doç.Dr. Hakan YALÇINER’in danışmanlığını yaptığı, öğrencilerimiz Emre MARAL, Enis DOĞRU, Eyüp BAŞAKIN, ve Uğurcan ERGÜN’den oluşan  BAL OTEL adlı proje ile yarışmaya katılan takımımız iyi dereceler iyi yarışmaya tamamlamıştır.

Deprem Performans Tahmin Puanı Sıralamasında 24 üniversite arasından 4 üncü, Yarışma  Ruhu Ödülü sıralamasında  ise 7. olmuştur.

Yrd. Doç.Dr. Hakan YALÇINER birinci deprem kuşağında olan ülkemizde öğrencilerimize deprem bilincini aşılamak için butür yarışmaların önemli olduğu belirterek; gelecek yıllarda da butür yarışamalara katılımlarının devam edeceğini belirtmiştir.